Akyatan Deniz Kaplumbağası Gönüllülerimizi Arıyoruz | WWF

Güncelleme Tarihi 07 Mayıs 2018   |
Akyatan Gönüllüleri
© WWF-Türkiye
Adana ili, Karataş ilçe sınırları içinde yer alan Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 2006 yılından beri Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü kapsamında deniz kaplumbağası ve yumuşak kabuklu Nil kaplumbağası izleme çalışmaları yürütüyoruz. Alanda aynı zamanda yaban hayatı veri oluşturma çalışmalarına destek oluyor, 2014 yılından bu yana, öğretmenler için Yaban Hayatı Gözlem Kampı düzenliyoruz.

1 Haziran-15 Eylül 2018 tarihleri arasında alan ekibine yardımcı olmak isterim ve aşağıdaki ilgi alanlarından birine sahibim diyorsanız sizleri ekibimize bekliyoruz.

Aranan özellikler
  • Alan çalışmasına yatkınlık (sabah erken uyanma, uzun yürüyüş, sıcağa dayanıklılık)
  • Ekip çalışmasına uyum, farklı kültürlere sahip bireylerle iletişim becerisi, sabır, öğrenmeye açıklık
  • Blog, web sayfası, sosyal medya haberi hazırlama becerisi (Türkçe ve İngilizce)
  • Resim/duvar boyama becerisi
  • Fotoğraf/video çekme becerisi
  • Bitki yetiştirme becerisi

Gönüllülerden beklenenler
Hergün düzenli alan çalışmasına katılım ve projenin farklı bölümlerinde proje ekibine destek olmak.

Kamp koşulları
Gönüllülerin 1 Haziran-15 Eylül tarihlari arasında 10’ar gün alan çalışmasına katılımı beklenmektedir.
Alan, yaban hayatı geliştirme sahası statüsünde korunan bir alandır. Konaklama çadır kampı şeklindedir. Kamp alanında elektrik, su ve duş bulunmaktadır.

Gönüllülüğün beklenen kazanımları
  • Doğa koruma konusunda 12 senedir devam eden sistemli bir alan çalışması deneyimi.
  • Çukurova Deltası’nın biyolojik çeşitliliğini yerinde gözlemleme olanağı.
Önemli not
Sıcak, güneş, sinek, böcek vb. doğal durumlara alerjisi olan kişilerin kendi sağlıkları açısından başvuru yapmamasını rica ederiz. Kampımızda 18 yaş sınırı vardır.

Başvuru ve bilgi için:
Başvurularınızı ekteki başvuru formunu eksiksiz doldurarak 26 Mayıs 2018 tarihine kadar  Ayşe Oruç’a iletebilirsiniz. Eksik doldurulan formlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvurularınız, başvuru tarihinizden itibaren 10 gün içinde değerlendirilip geri bildirim yaplacaktır.
Eposta: aoruc@wwf.org.tr
Akyatan Gönüllüleri