Dünya Çevre Günü'nde '1 Güzel Hareket' yapın | WWF

Güncelleme Tarihi 05 Haziran 2018   |
kaplumbağa, çevre günü, plastik
© WWF
5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sizin de dünyamız için yapabileceğiniz bir şey var. WWF-Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği Bir Güzel Hareket kampanyasına katılarak, plastik kullanımınızı azaltabilirsiniz.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde önemli bir kampanya başlatıyor. Kampanya, plastik atıkların çevre ve denizler üzerindeki olumsuz etkilerinin giderek büyüdüğü günümüzde plastik kullanımının azaltılmasını hedefliyor.

Kampanya kapsamında www.1guzelhareket.org sitesi 5 Haziran tarihinde ziyarete açılacak. Kullanıcılar, siteyi ziyaret ederek, plastik kullanımlarını azaltmaya dair kendileri için küçük ama dünya için büyük bir adım atmış olacaklar. Siz de  sitede yer alan şu kullanım alışkanlıklarından en az birini değiştirerek kampanyaya katılabilirsiniz: “Plastik Poşet kullanmayacağım”, “Plastik şişe kullanmayacağım”, “Plastik pipet kullanmayacağım”, “Plastik çatal, bıçak, kaşık kullanmayacağım”.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli şunları söyledi:

“Plastik atıkların doğayı ve denizlerimizi boğar hâle geldiğini görüyoruz. Buna karşı mücadele etmek kamu ve sivil toplum kuruluşlarının olduğu kadar, bireylerin de görevidir. Hepimiz plastik kullanımını azaltmak, mümkün ise sonlandırmak zorundayız. Yeni kampanyayı bu konuda taahhütte bulunma ve harekete geçme şansı yarattığı için çok önemli buluyoruz. Bu çalışmada bizimle birlikte olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi’ne teşekkür ediyorum. Doğa ve çevre bilincine sahip herkesi ‘Bir Güzel Hareket Yapmaya’ davet ediyorum.”

www.1guzelhareket.org
kaplumbağa, çevre günü, plastik