Bu bayram '1 Güzel Hareket' yapın | WWF

Bu bayram '1 Güzel Hareket' yapın

Güncelleme Tarihi 18 Haziran 2018   |
deniz kaplumbağası, plastik, 1 güzel hareket
1 Güzel Hareket kampanyasına katılarak, plastik kullanımınızı azaltabilirsiniz.
© Troy Mayne/ WWF
Bu bayramda sizin de dünyamız için yapabileceğiniz bir şey var. WWF-Türkiye’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği 1 Güzel Hareket kampanyasına katılarak, plastik kullanımınızı azaltabilirsiniz.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi önemli bir kampanya başlattı. Kampanya, plastik atıkların çevre ve denizler üzerindeki olumsuz etkilerinin giderek büyüdüğü günümüzde plastik kullanımının azaltılmasını hedefliyor.

Kullanıcılar www.1guzelhareket.org adresini ziyaret ederek, plastik kullanımlarını azaltmaya dair kendileri için küçük ama dünya için büyük bir adım atmış olacaklar. Siz de sitede yer alan şu kullanım alışkanlıklarından en az birini değiştirerek kampanyaya katılabilirsiniz: “Plastik Poşet kullanmayacağım”, “Plastik şişe kullanmayacağım”, “Plastik pipet kullanmayacağım”, “Plastik çatal, bıçak, kaşık kullanmayacağım”.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlatılan kampanyada, şimdiden 20 bin taahhüde ulaşıldı. Kampanya dahilinde 100 bin taahhüde ulaşılması hedefleniyor.

Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli şunları söylüyor:

“Plastik atıkların doğayı ve denizlerimizi boğar hâle geldiğini görüyoruz. Buna karşı mücadele etmek kamu ve sivil toplum kuruluşlarının olduğu kadar, bireylerin de görevidir. Hepimiz plastik kullanımını azaltmak, mümkün ise sonlandırmak zorundayız. Yeni kampanyayı bu konuda taahhütte bulunma ve harekete geçme şansı yarattığı için çok önemli buluyoruz. Bu çalışmada bizimle birlikte olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi’ne teşekkür ediyorum. Doğa ve çevre bilincine sahip herkesi ‘1 Güzel Hareket’ yapmaya’ davet ediyorum.”
deniz kaplumbağası, plastik, 1 güzel hareket
1 Güzel Hareket kampanyasına katılarak, plastik kullanımınızı azaltabilirsiniz.