Isınan Bir Dünyada Yaban Hayatı | WWF

Güncelleme Tarihi 13 Temmuz 2018   |
iklim ve türler, ısınan bir dünyada yaban hayatı, panda, rapor
© WWF

Son 50 yıl içerisinde, WWF’nin tüm Öncelikli Bölgelerinde, bütün mevsimler boyunca sıcaklık artışları gözlemlendi. On yıllar boyunca fosil yakıtların yakılması, yaygın ormansızlaşma ile birleşince, yaşadığımız bu evin
üzerinde inkâr edilemez etkiler bırakıyor.

Dünyanın bütün bölgelerinde, geçmişin varsayımsal tehlikelerinin bugünün yeni gerçeklerine dönüştüğünü
görüyoruz. Küresel ısınmanın etkileri artık ölçülebilir hale geldi; bu etkiler kötü etkilerdir ve daha da kötüleşecektir.
Yükselen deniz seviyelerinden eriyen buzullara, giderek sıklığı ve şiddeti artan aşırı hava olaylarından ısınan okyanuslara, yükselen küresel sıcaklıkların çevresel etkileri etrafımızda kendini iyice hissettiriyor. Bu arada, özellikle de gelişmekte olan ülkelerdeki insan toplumları, bu etkilerin maliyetinin ne olduğunu artık anlamaya başladılar. Bazı bölgelerde gıda güvenliği zayıflıyor, su kaynakları giderek azalıyor ve sıcaklığa bağlı ölümlerde artışlar görülüyor.

Isınan Bir Dünyada Yaban Hayatı, iklim değişkliğini durduramazsak nasıl yaban hayatı ve ekosistem dengelerinin nasıl değişebileceğini bize gösteriyor.

iklim ve türler, ısınan bir dünyada yaban hayatı, panda, rapor