Yağmur Suyu Hasadı | WWF

Yağmur Suyu Hasadı

© Cansu Kabakçı

Aydın’ın Haydarlı Köyü’nde hayata geçirdiğimiz  ‘Yağmur Suyu Hasadı’ projesiyle, çölleşme ve kuraklıkla mücadelede yağmur suyunun yönetimi için Büyük Menderes Havzası’nda sürdürülebilir bir model oluşturmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında HSBC çalışanı gönüllülere, tatlı su kaynaklarının önemi, etkin su kullanımı, yağmur suyu hasadı, tarımsal su kullanımı gibi konularda eğitimler veriyoruz. Eğitim verdiğimiz gönüllüler, önce Aydın’ın Haydarlı Köyü’nde yağmur suyu hasadı uygulamaları yapacak, daha sonra Millî Eğitim Bakanlığı ile belirleyeceğimiz okullarda öğrencilerle çalışarak, yağmur suyu hasadı uygulamaları hakkında mentörlük verecek. Bu sayede hem HSBC gönüllüleri hem de öğrenciler, su kaynaklarının önemi, etkin su kullanımı ve su kaynaklarının kalkınma üzerindeki önemi gibi konularda bilgi edinerek uygulamalar yaparken bir örnek model oluşturulacak ve  bu uygulamaların yaygınlaştırılması için çalışılacak.