Maraton | WWF

İstanbul Maratonunda Panda Takımı İle Koşun

© wwf-tr

DOĞA ÖNCÜLERİ İÇİN KOŞ

Toplumsal dönüşüm ve değişime öncülük eden nesillerin yetişmesi adına; çocuklarımızın içindeki doğa koruma potansiyelini ortaya çıkarmak #BirlikteMümkün
Siz de 41. Vodafone İstanbul Maratonu’nda Doğa Öncüleri için yardımseverlik koşusu yapmaya ne dersiniz?

YARDIMSEVERLİK KOŞUSU NEDİR?

Yardımseverlik Koşusu Nedir?
Yardımseverlik koşusu, tüm dünyada sivil toplum kuruluşlarını (STK’ları) desteklemek için başarı ile kullanılan bir kaynak geliştirme yöntemidir. Bu yöntem ile koşucular ulusal veya uluslararası yarışlara katılmadan önce, kendi seçecekleri bir STK’nın projesini desteklemek için bireysel bağış kampanyalarını yaratırlar. Kampanyalarını aile, dost ve tanıdık çevrelerine e-posta veya sosyal medya hesapları ile duyurarak destekledikleri STK’ların projelerine bağış çağrısında bulunurlar.
Yardımseverlik koşusu kampanyası boyunca yapılan bağışlar, doğrudan STK’nın, ilgili proje için açılan resmi banka hesabına aktarılır.
Yardımseverlik koşusu, sadece bağış demek değil, aynı zamanda farkındalık da yaratmaktır. Böylece; sizi heyecanlandıran, çözülmesini arzu ettiğiniz, dikkat çekmek istediğiniz bir amacı sosyal çevrenize de duyurmuş olursunuz ki, bir soruna eğilip harekete geçmek dünyanın en güzel eylemidir. Kısaca, bağışın yanı sıra, farkındalık sağlar ve sorunun çözümüne katkıda bulunursunuz.

#PandaTakımı’na sen de katıl, geleceğin doğa öncülerine destek ol!
Geçtiğimiz yıl ilk kez katıldığımız 40. İstanbul Maratonu’nda 300 gönüllü koşucumuz ile birlikte Doğa Öncüleri için koşarak 138.000 TL kaynak yaratmayı başardık. Bu mutluluk hepimizin!
Hep birlikte aynı amaç uğruna koşmaya, yürümeye, düşünmeye ve katkıda bulunmaya hazırsanız haydi, siz de Panda Takımı’na katılın!
3 Kasım 2019’da Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda siz de adımlarınızı Doğa Öncüleri için atabilirsiniz. Yapmanız gereken çok basit ;)
1. Adım: https://www.maraton.istanbul/ sayfasından yarışa kaydolmak.
2. Adım: “Koşucu Kayıt Formu”nu doldurarak Panda Takımına dahil olmak.
3. Adım: https://ipk.adimadim.org/ adresinden kişisel profilinizi oluşturarak WWF-Türkiye Doğa Öncüleri için Koşuyoruz projesini seçmek.

PEKİ KİMDİR BU DOĞA ÖNCÜLERİ?

WWF-Türkiye Doğa Öncüleri Gençlik Programı kapsamında ulaşılan ortaokul ve lise öğrencileri, doğayı yaşayarak, severek öğreniyor ve koruyorlar. Doğadaki sorunlar için yenilikçi projeler, teknolojik çözümler geliştiriyorlar. Türkiye’de doğa için değişime öncülük ediyorlar. Doğa Öncüleri; daha güzel bir gelecek yaratmak adına hem doğayı koruyor hem de teknik ve sosyal becerilerini geliştiriyorlar. Çocuklar, kendi içlerindeki değişim yaratma gücünü, kendi yaşadıkları alanlarda doğa için proje yaparak keşfediyorlar. Biz onların dünyayı değştirebileceklerine inanıyoruz. Çünkü bir çocuğun içindeki gerçek potansiyelin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz.