Blue Panda | WWF

BLUE PANDA

© Denis Ody WW-France

BLUE PANDA YELKENLİSİ

Blue Panda, Akdeniz’in sesini milyonlara ulaştıracak, daha sağlıklı ve iyi korunan bir Akdeniz için mücadele edecek.

AKDENİZ İÇİN YELKEN AÇMAYA HAZIR MISINIZ?
Çağlar boyunca medeniyetlerin beşiği ve  zengin çeşitlilikte deniz canlılarının yuvası olan Akdeniz tehdit altında. Aşırı tüketim Akdeniz’in doğal zenginliğini tehlikeye atıyor.

WWF’in Blue Panda yelkenlisi Akdeniz’in imdat çağrısına kulak verdi ve bu duruma dikkat çekmek için yelken açtı! Seyahatine Haziran ayında Fransa’dan başlayan Blue Panda, Kasım ayına kadar Akdeniz’de yolculuğuna devam ediyor.

Biz daha sağlıklı ve korunan bir Akdeniz için yelken açmaya hazırız! Blue Panda Akdeniz'i sevgi ve saygıyla keşfedecek, değerli mirasını korumak için her zamankinden daha çok çalışacak ve giderek daha fazla insanı bu uğurda mücadeleye katılmaya teşvik edecek.

WWF Türkiye (@wwf_turkiye)'in paylaştığı bir gönderi ()

BLUE PANDA’NIN 2019 YOLCULUĞU

En sevdiğiniz kumsalın plastik atık ile dolup taştığını hayal edebiliyor musunuz? Akdeniz’deki plastik kirliliği en yüksek seviyelere ulaştı ve hem denizi, hem de deniz canlılarını tehdit ediyor!

Seyahatine Haziran ayında başlayan Blue Panda, Kasım ayına kadar Akdeniz’deki yolculuğuna devam edecek. Şimdiye kadar İtalya, Yunanistan ve Fransa’yı ziyaret eden yelkenlinin sıradaki durakları Türkiye, Tunus ve Fas.

Blue Panda bir yandan tehdit altında olan deniz yaşamı ile ilgili bilimsel araştırmalar yaparken, diğer yandan ziyaret ettiği kıyı kentlerinde ve özellikle de turistik merkezlerde Akdeniz’i tehdit eden plastik ve petrol kirliliği ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları sürdürüyor ve kitleleri harekete geçirmeye çalışıyor.

Blue Panda’da istikamet #PlastiksizDenizler! Yelkenlinin rotasında WWF ekiplerinin düzenlediği pek çok etkinlik ve bolca etkileşim var.

Blue Panda mürettebatı ile tanışmak ve Akdeniz’i kurtarmaya yardım etmek ister misiniz? Haydi takip edin!

BLUE PANDA'YI TÜRKİYE'DE ZİYARET EDİN

İstanbul:

14 Eylül Cumartesi Büyükada, İdo İskelesi 17.00-21.00 "Plastik Denizler" sergisi
15 Eylül Pazar Büyükada, İdo İskelesi 10.00-20.00 Fotoğraf Sergisi: Deniz ve Balıkçı

Hikayeleri. Proje ekibi söyleşi
16 Eylül Pazartesi Büyükada, İdo İskelesi 12.00-19.00 "Plastik Denizler" sergisi

Deniz ve Balıkçı Hikayeleri Sergisi
17 Eylül Salı Büyükada, İdo İskelesi 12.00-19.00 “Plastiksiz Denizler” sergisi.

Deniz ve Balıkçı Hikayeleri Sergisi
21-22 Eylül
Cumartesi, Pazar
Bebek, Kuruçeşme 11.00-19.00 "Plastik Denizler" temalı sergi, WWF Deniz Ekibi söyleşileri
Kaynak Geliştirme standı / Kerim Sabuncuoğlu sualtı fotograf sergisi
İzmir:
4 Ekim Cuma Pasaport Rıhtım 09.00-14.00 "Plastik Denizler" temalı sergi, WWF Deniz Ekibi söyleşileri
Kaynak Geliştirme standı

Kaş:

11 Ekim Cuma  Kaş Liman 09.00-15.00 "Plastik Denizler" temalı sergi, WWF Deniz Ekibi söyleşileri

© WWF

Blue Panda 13 Eylül’de Türkiye’ye geliyor ve  İstanbul’da 14 Eylül’de etkinliklerine başlıyor. Akdeniz seyahatinin en uzun bölümünün Türkiye’ye ayıran yelkenlinin programında sanattan, spora ve farklı bilinçlendirme çalışmalarına pek çok etkinlik var.
Blue Panda 13-28 Eylül tarihlerinde İstanbul’da, 4 Ekim’de İzmir’de ve 10 Ekim’de Antalya Kaş’ta olacak. Türkiye sularında yelken açtığı süre boyunca Blue Panda’da denizlerdeki plastik, deniz koruma alanları, Boğaz’da yunus gözlemi ve balıkçılık gibi pek çok farklı konuda etkinlikler yapılacak.

Akdeniz’in sualtı zenginliğinin korunması için yeni bir yolculuk başlıyor.