Hikayemiz | WWF

BİZ KİMİZ?

100’den fazla ülkede çalışmalar yürüten uluslararası bir doğa koruma kuruluşuyuz. Küresel ölçekte bir değişim yaratmaya, yeryüzünün en değerli yaşam alanlarını ve canlı türlerini korumayı hedefliyoruz. Doğa korumanın ülke sınırlarını aşan boyutu nedeniyle, biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik mücadelemizde ülkeler arasında işbirliklerinin gerçekleşmesine öncülük ediyoruz.

© Brad Josephs

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) 1996 yılında Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin öncülüğünde kurulmuş, 2001 yılında ise WWF’nin Türkiye ulusal kuruluşu olarak WWF-Türkiye ünvanını almıştır. WWF-Türkiye çalışmalarını bağışlar ve kurumsal sponsorluklar ile yürüten kâr amacı gütmeyen bağımsız bir vakıftır ve doğa korumada 30 yılı aşkın süredir sayısız başarılı projeye imza atmıştır.

WWF-Türkİye’nİn Amacı

WWF-Türkiye küresel iklim değişikliği ve doğal kaynakların sürdürülemez tüketimi gibi insan kaynaklı olan, hem doğal yaşam alanlarının hem de türlerin kaybıyla sonuçlanan tehditleri durdurmayı amaçlar. Mevcut süreçleri değiştirerek, insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir gelecek için çalışır. Bunun için; yerel ve merkezi hükümet, iş dünyası ve vatandaşlarla ortak akıl üretmeyi, farkındalık yaratmayı ve karar süreçlerinde etkili olmayı hedefler. WWF-Türkiye çalışmalarını “ülkemizin doğasının korunması”, “yaşam tarzımızın  değişmesi” ve “iklim değişikliğiyle mücadele” olmak üzere üç ana bileşende yürütür.

KİMLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ?

WWF tüm dünyada 2800’ün üzerinde kurumla çalışıyor. WWF-Türkiye olarak her yıl çeşitli kurumlarla doğa koruma projeleri yürütüyor, Yeşil Ofis programı ile ekolojik ayak izimizi küçültmek üzere çalışıyor, kurumlarda çalışma ve hediyeleşme biçimini değiştiriyor veya birlikte doğa gözlemine çıkıyoruz.