Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı Zonlama Haritası | WWF

Güncelleme Tarihi 15 March 2013   |
© WWF-Türkiye
Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı, 1.000'den fazla türe ev sahipliği yapıyor. Kaş-Kekova DKA, deniz alanının koruma-kullanma koşullarının 10 yıllık bilimsel veri ışığında ve ilgi gruplarının katılımıyla belirlenmesi açısından önemli bir yere sahiptir.

Kaş-Kekova'nın denizel değerlerini tehdit eden unsurların başında yasa dışı avcılık, demirleme faaliyetleri ve artan turizm talebi geliyor. Yapılan bilimsel araştırmalar, orfoz ve lahoz türlerinde önemli ölçüde azalma olduğunu gösteriyor. Alanın denizel biyoçeşitliliğini korumak için dalış kulüpleri, balıkçılar ve tur tekne sahipleri ile gerçekleştirilen hedef grup toplantıları sonucunda mutlak koruma bölgeleri tanımlandı ve zonlama haritası oluşturuldu.

Kaş-Kekova Deniz Koruma Alanı için hazırlanan yönetim planı kapsamında hazırlanan zonlama haritasının etkin bir şekilde uygulanması için herkesin desteğine ihtiyaç var. WWF-Türkiye olarak biz de, alanın iyi yönetimi için çalışmaya ve katkı vermeye devam ediyoruz.