The WWF is run at a local level by the following offices...
- WWF Global
- Adria
- Argentina
- Armenia
- AsiaPacific
- Australia
- Austria
- Azerbaijan
- Belgium
- Bhutan
- Bolivia
- Borneo
- Brazil
- Bulgaria
- Cambodia
- Cameroon
- Canada
- Caucasus
- Central African Republic
- Central America
- Chile
- China
- Colombia
- Croatia
- Democratic Republic of the Congo
- Denmark
- Ecuador
- European Policy Office
- Finland
WWF okyanus ve denizlere ulaşan kara kökenli plastik kirliliği konusunda küresel ölçekte harekete geçmiştir.
-
Dünyada her yıl 12 milyon ton plastik atık denizlere karışmaktadır.
-
Türkiye OECD ülkeleri arasında başarılı atık yönetimi konusunda son sıralardadır. Denizlere karışan plastikte dünyadaki en büyük 6. kaynaktır.
-
Haziran 2018’de yayımlanan WWF Akdeniz Plastik Raporu’na göre Akdeniz’deki atıkların %95’ini plastik maddeler oluşturmakta, Akdeniz’de yaşayan 134 tür deniz canlısı plastik atıkları yemektedir. Akdeniz’de bir kilometre karede 5 milimetreden küçük 1,25 milyon plastik parça bulunmaktadır.
-
Her yıl yaklaşık 0.57 milyon ton plastik Akdeniz’e gidiyor. Bu her dakika denize 33,800 plastik şişe atılmasıyla eş değer.
Bu bozuk sistemin neden olduğu sızıntı, yalnız insanı değil, yaban hayatı ile birlikte bütün ekosistemi tahrip ediyor. Bugüne kadar, 270’ten fazla hayvan türünün plastik atıklara takıldığı, 240’tan fazla türün ise plastik yuttuğu kaydedildi.
Ayrıca, her yıl gıda ve içme suyu içerisinde daha fazla miktarda plastik yutarken bunun sağlığımız üzerindeki etkilerini henüz tam olarak bilmiyoruz.
-
Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’de belirlenmiş olan 8 pilot alanda kış ve bahar dönemlerinde kıyı temizliği yapılarak toplanan atıklar analiz edildi ve bir veri tabanı oluşturuldu.
-
Çalışmaların ilerleyen dönemlerde sualtında da yapılması için Caddebostan sahilde pilot çalışma yapıldı.