The WWF is run at a local level by the following offices...
- WWF Global
- Adria
- Argentina
- Armenia
- AsiaPacific
- Australia
- Austria
- Azerbaijan
- Belgium
- Bhutan
- Bolivia
- Borneo
- Brazil
- Bulgaria
- Cambodia
- Cameroon
- Canada
- Caucasus
- Central African Republic
- Central America
- Chile
- China
- Colombia
- Croatia
- Democratic Republic of the Congo
- Denmark
- Ecuador
- European Policy Office
- Finland
- France
Our News
WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Çevre Politikaları Kıdemli Uzmanı
Çalışma Yeri: Ankara
Görev Amacı:
WWF’in küresel doğa koruma, sürdürülebilirlik ve iklim hedefleri ile Türkiye’nin ekolojik, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal koşullarına ve önceliklerine uygun olarak, ulusal politika, strateji, mevzuat ve karar alma süreçlerinin WWF-Türkiye yaklaşımına uygun olarak şekillenmesini aşağıdaki yollarla gerçekleştirmek:
- WWF-Türkiye’nin, denizler, yaban hayatı, tatlısu, orman, iklim-enerji, gıda-tarım ve bunlarla ilgili yönetişim, finans ve pazarlama gibi alanlardaki ulusal politikalarının geliştirilmesine katkı sağlamak.
- Ulusal politikalar, yasal düzenlemeler, stratejiler ve uygulamaların, WWF-Türkiye’nin doğa koruma ve sürdürülebilirlik anlayışına uygun olarak şekillenmesi için girişimlerde bulunmak.
- WWF’in küresel/bölgesel doğa koruma, sürdürülebilirlik, iklim ve diğer ilgili alanlarla ilgili politikalarının geliştirilmesine WWF-Türkiye adına katkı sağlamak.
İşin Tanımı:
- Ulusal çevre gündemi, yeni yasal düzenlemeler, geniş anlamda çevre[1] ve onu etkileyen kanun teklifleri, yönetmelik değişiklikleri, finans ve bütçe politikaları, TBMM’deki gelişmeler, Bakanlıklar ve yerel yönetimler gibi kamu yönetimince alınan kararlar ve uygulamaları, WWF-Türkiye’nin ilgi alanı ve önceliklerine göre takip ederek, Vakıf yönetimini (ve ilgili ekibi) bilgilendirmek; gerektiğinde Vakfın harekete geçmesini sağlamak/desteklemek.
- Kamu idareleri ve diğer paydaşlarla yakın temas kurmak, güçlü ilişkiler geliştirmek; TBMM, Bakanlıklar ve kamu kuruluşlarıyla yapılacak belirli görüşmelerde WWF-Türkiye’yi temsil etmek; Vakıf adına grup halinde yapılacak ziyaretlere katılmak.
- Aksiyon alınan süreçleri (mevzuat değişikliğine ve politik karar alma süreçlerine katılım, hukuki müdahale, vb.) düzenli olarak takip etmek ve Vakıf yönetimiyle eşgüdüm içinde gerekli adımları atmak.
- Yatırım politikalarını takip ederek, kredi veren yatırım bankalarının politikalarına etki eden düzenlemeleri değerlendirmek.
- Lobi, savunu, kampanya, hukuki müdahale gibi aksiyon gerektiren konularda, Vakıf bünyesinde oluşturulacak çalışma grubuna katılarak, WWF-Türkiye görüş metninin hazırlanmasına katkıda bulunmak.
- Korunan alanların ilan edilmesi, yeniden değerlendirilmesi ve statü değişiklikleri gibi gelişmeleri takip etmek; bu konuda doğa koruma ekibini güncel olarak bilgilendirmek ve gerekiyorsa Vakfın harekete geçmesini sağlamak/desteklemek.
- Gerektiğinde, takip ettiği politika ve savunu süreçleri hakkında Vakıf adına görüş beyan etmek.
- Başta Doğa Koruma ekibi olmak üzere, İletişim, Eğitim ve Kurumsal İlişkiler dahil, WWF-Türkiye’nin bütün birimleri, çalışanları, danışmanları ile iş birliği ve eşgüdüm içerisinde hareket etmek.
- WWF-Türkiye’nin doğa koruma, sürdürülebilirlik, iklim, vb. konularla ilgili stratejik hedeflerinin şekillenmesine katkı sağlamak.
- WWF-Türkiye’yi, çevre politikaları ile ilgili ulusal, bölgesel ve küresel forumlarda ve ulusal strateji ve eylem planlarının geliştirildiği süreçlerde temsil etmek; bu konularla ilgili kurumsal görüşleri paylaşmak.
- Uluslararası çevre gündemini takip ederek, WWF-Türkiye’yi, çevre politikaları ile ilgili WWF ağlarında (Küresel Politika ve Savunu Ekibi) temsil etmek; bu platformlarda WWF hedeflerinin oluşmasına katkıda bulunmak.
- WWF-Türkiye’nin doğa koruma stratejisi doğrultusunda yeni projelerin, kampanya ve etkinliklerin geliştirilmesine ve bu amaçlar doğrultusunda kaynak yaratılmasına çevre politikaları ve savunu açısından katkıda bulunmak.
- Vakıf Yönetimi tarafından kendisine verilecek diğer görevleri yerine getirmek.
- Yukarıdaki görevleri yerine getirirken WWF-INT ilke ve esasları ile WWF-Türkiye düzenlemelerine uygun hareket etmek.
Aranan nitelikler:
- Üniversitelerin Çevre Bilimleri veya Siyasal Bilgiler ve benzeri bölümlerinden mezun; Çevre Yönetimi, Çevre Politikaları veya Çevre Hukuku gibi konularda uzman
- Konuyla ilgili uluslararası sözleşmeler, yükümlülükler, kurumlar ve AB politikaları hakkında bilgi sahibi
- Mevzuat ve politikalar ekseninde bütçe analizi yapabilen, bu kapsamda mevzuat boşluklarını tespit edebilen ve öneri getirebilen
- En az 10 yıl profesyonel deneyim sahibi.
Gerekli beceriler ve yeterlilikler
- Etkin iletişim ve diplomasi becerisi
- İleri derece İngilizce- konuşma, yazma, okuma
- Raporlama becerisi
- Proje ve Bütçe yönetimi
- MS Office programlarında tam yeterlilik
- Yurt içi ve yurt dışı seyahat esnekliği
- Tercihan STK deneyimi
- Güçlü yazılı ve sözlü iletişim becerileri
- Organizasyon ve koordinasyon becerileri
- Analitik düşünme ve inisiyatif alabilme
- Liderlik
- Yönetim sistemleri becerileri
- Doğa tutkusu
Başvuru Şekli:
- Adayların, CV’lerini, bir sayfalık başvuru mektubu (motivasyon yazısı) ile ik@wwf.org.tr adresine ilan başlığı ile iletmeleri gerekmektedir.
- CV’lerin adayın adı ve soyadı yazılı olacak şekilde adlandırılmasını ve başvuru esnasında bu ilanı nerede gördüğünüzü e-postanızda belirtmenizi rica ederiz.
- Sadece ilk elemeyi aşan adaylara iletişim kurulacaktır.
- Son başvuru: 15.09.2022
[1] Doğa, su, orman, tarım, iklim, gıda, biyoçeşitlilik, deniz, ekoloji gibi doğrudan çevre ile ilgili kavramların yansıra, bunları etkileyen, enerji, madencilik, sanayi, yapılaşma gibi konular da bu kapsama dahildir.
FAYDALI BİLGİLER