Söke Ovası Muhtarları Eğitime Hazır

Güncelleme Tarihi December, 18 2009

Söke Ovası muhtarları çiftçi eğitimlerine hazırlandı

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Coca-Cola tarafından yürütülen Bafa’ya Su Ege’ye Bereket Projesi kapsamında Bafa Gölü ve Söke Ovası’nda yapılan etkinlikler devam ediyor. 2010 yılının ilk aylarında başlayacak bir dizi çiftçi eğitimi için Söke Ovası muhtarları bir araya geldi. Toplantıda muhtarlara, proje kapsamında gerçekleştirilecek eğitimlerin kapsamı aktarıldı ve Bafa Gölü’nün bölge için önemine değinildi..

Bafa’ya Su Ege’ye Bereket Projesi ile Söke Ovası’nda tarımsal su kullanımında etkinliğin artırılması hedefleniyor.. Bu amaçla, Bafa Gölü ve Söke Ovası’nın sorunlarını ele alan ve çözüm önerileri getiren bir Tarımsal Yapı Analizi hazırlanıyor.Ayrıca proje kapsamında seçilecek pilot uygulama alanları ile damla sulamanın yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projenin diğer önemli etkinliklerinin başında ise çeşitli köylere yayılarak yapılması planlanan çiftçi eğitimleri geliyor. .

EKODOSD ve Söke Ziraat Odası’nın katkılarıyla düzenlenen muhtarlar toplantısı  çiftçi eğitimlerinin planlanmasındaki ilk aşama olarak gerçekleşti. Söke Muhtarlar Derneği ve her köydeki  muhtar, eğitimlerin gerçekleşmesi için destek verecek ve çiftçileri tüm eğitimlere katılmaları için yönlendirecek.

Bafa Gölü