Sınırötesi Doğa Koruma

Güncelleme Tarihi December, 25 2010

Sınırötesi Doğa Koruma Gönüllülerinin İlk Durağı WWF-Türkiye Oldu

Kafkasya’dan Himalayalar’a, İpek Yolu’nu izleyerek, güzergah üzerindeki bakir dağlık bölgelerde Sınırötesi Doğa Koruma Alanları ile ilgili bir yıllık araştırma yolculuğuna başlayan Kanada’lı genç doğa korumacılar, Kate Harris ve Melissa Yule, uzun yolculuklarının başlangıç noktası olan İstanbul’da WWF-Türkiye’yi ziyaret etti.

Amaçları, bu güzergah üzerindeki sınır bölgelerinde, doğa koruma değeri yüksek alanları keşfetmek ve bu konuda farkındalık yaratmak olan Harris ve Yule’un, çeşitli kuruluşların sponsorluğunda gerçekleştirecekleri bu etkinlik aynı zamanda Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından da resmi olarak destekleniyor.

İstanbul’a uçakla gelen ikili, buradan Karadeniz boyunca bisikletle devam edecekleri yolculukları sırasında çeşitli milli parkları ve doğa koruma alanlarını ziyaret ederek önce Gürcistan’a daha sonra Azerbaycan’a ulaşacak. Vardıkları sınır bölgelerinde bir süre kalarak bölgeyi keşfedecek; yöre halkı, yerel yetkililer, doğa korumacılar ve yöredeki uzmanlarla söyleşiler yapacak. Ziyaret sırasında, Kafkasya bölgesinde sınırötesi doğa korumanın önemi konusundaki  görüş ve önerilerini  Harris ve Yule ile paylaşan WWF-Türkiye Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem, kendilerine iyi şanslar diledi ve güzergah üzerinde karşılacakları doğa korumacılara selam gönderdi.

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için:  www.cyclingsilk.com

WWF-Türkiye