The WWF is run at a local level by the following offices...
- WWF Global
- Adria
- Argentina
- Armenia
- AsiaPacific
- Australia
- Austria
- Azerbaijan
- Belgium
- Bhutan
- Bolivia
- Borneo
- Brazil
- Bulgaria
- Cambodia
- Cameroon
- Canada
- Caucasus
- Central African Republic
- Central America
- Chile
- China
- Colombia
- Croatia
- Democratic Republic of the Congo
- Denmark
- Ecuador
- European Policy Office
- Finland
Aşırı plastik üretimi ve tüketimi nehirlerimizi ve denizlerimizi boğuyor, yaban hayatını öldürüyor ve yiyeceklerimizi, havamızı ve suyumuzu kirletiyor. Ve durum daha da kötüye gidiyor.
Hızla eyleme geçmezsek plastik kirliliği 2040’a kadar üç katına çıkabilir. Denizlerin yardımınıza ihtiyacı var. Plastik kirliliğini önleyecek güçlü bir küresel anlaşma için imza verin.
Nisan 2024'te hükümetler, plastik kirliliğini sona erdirmeye yönelik küresel bir anlaşmaya yönelik müzakerelerin dördüncü turu için Ottawa’'da bir araya geldi. Bu anlaşma, kötüleşen küresel krize küresel bir çözüm yaratmak için son fırsattır.
Hükümetler, yasal açıdan bağlayıcı küresel kurallara sahip iddialı ve adil bir anlaşma üzerinde anlaşmaya varamadığı takdirde, plastik kirliliğinin 2040 yılına kadar üç katına çıkması, yiyecek ve sularımızda birikerek sel riskini daha da artırması bekleniyor.
Plastik krizini sonlandırmak için, BM plastik kirliliği anlaşmasının üretim ve tüketimi regüle edecek bağlayıcı kuralları oluşturması gerekir. Bu kurallar, yasaklama, aşamalı olarak üretimden kaldırma, üretimi kısıtlama, dönüşüm ve yüksek riskli plastik ürünlerin yönetimini içermeli.
Gezegenimizi kirleten plastiğin %90'ından fazlası, plastik çatal bıçak takımı gibi tek kullanımlık plastiklerden ve kozmetik ürünlere eklenenler gibi mikroplastiklerden oluşuyor. Çoğu geri dönüştürülmüyor. Yani plastik üretimi rekorlar kırmaya devam ederken, insanlardan sadece geri dönüşüm yapmalarını istemek kesinlikle yeterli değil. Plastik kirliliğini geride bırakmak için en çok kirleten ve en zararlı plastik ürün ve malzemeleri yasaklamamız ve tüm ulusların güvenli, döngüsel sistemlere geçişini desteklememiz gerekiyor.