© Cem Saner
SAHİL SAHİPLEN

SAHİL SAHİPLEN PROJEMİZ BAŞLADI.

CTürkiye’nin 8 bin kilometreyi aşkın kıyı şeridinde 150 sahilin sahiplenilmesi ile denizlerdeki kirlilik miktarı ve çeşitliliğiyle ilgili sağlıklı bilgi edinmeyi, ilgili kurum ve kuruluşlara açık kaynak veri tabanı bilgisi sağlanmayı amaçlayan Sahil Sahiplen Programı başladı! Gönüllü ekiplerin tutarlı ve güvenilir katılımına dayanan programa dileyen herkes başvurabilir.
Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından geliştirilen “Adopt a Beach” vatandaş farkındalığı ve deniz çöpü izleme mekanizmasına dayanan program kapsamında gerçekleştirilecek deniz çöpü izleme süreci, Yunanistan Deniz Araştırmaları Merkezi (HCMR) tarafından kullanılan yönteme göre yapılacak.
Hedeflerimizden biri 2030 yılına kadar doğaya karışan plastiğin sıfırlanması. Bu hedefe yönelik ana yollardan biri ise şehirlerden doğaya karışan plastik kirliliğine son vermek. Sahil Sahiplen, denizlerdeki plastik atıkları izlemek ve bu sorunla başa çıkmak için nitel ve nicel verilerin toplanması yoluyla plastik ve kıyı kirliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bir girişim. Türkiye’nin dört bir yanında denizlerdeki kirliliği ölçmek ve değerlendirmek için gönüllü grupları, gençleri, okulları; vatandaş bilimi yoluyla katılıma davet ediyoruz.

Sahil Sahiplen Projesi Hakkında Detaylı Bilgi için: https://sahilsahiplen.org
Sahil Sahiplen Eğitim videosu için tıklayın.